Panoràmica de Barcelona

dimarts, 30 de setembre del 2008

mail d' indignació per un Programa "Alto y Claro" de Telemadrizz

Aquest és un mail en un moment d'indignació quan veia un tros d'un programa de TeleMadrid, no vaig poder evitar enviar un mail de queixa al mateix programa...
Una que a vegades no es controla.

tengo la suerte de vivir en Barcelona y la suerte de no ver vuestro programa. Alguien dijo una vez: corazón que no ve, corazón que no siente...

He tenido la mala suerte de ver un zapping de vuestro programa, solo han sido unos segundos pero he tenido mas que suficiente.

Soy bilingue (hablo catalán y castellano), mi padre es de Teruel y mi madre es de Logroño. Así que ellos cuando vinieron a Catalunya no sabian catalán, pero si querian aprenderlo como respeto al lugar que les iba a sacar de su pobreza y les permitió ser lo que hoy día son y lo que somos mi hermano y yo entre muchos otros.

Desde pequeña ellos decidieron llevarme a un colegio catalán, ya que ellos si querian adaptarse donde iban a vivir. No fue impuesto, ni mucho menos!, sino lo que ellos querian y lo que ellos decidieron.

Me considero afortunada de poder empezar una frase en catalán y acabarla en castellano o al revés y no darme cuenta cuando he hecho el cambio. Tambien tengo la suerte de poder entender a la perfección dos idiomas y me hubiera gustado poder decir lo mismo hasta de un tercero o cuarto.


Por mis estudios he estado trabajando en un colegio donde conviven 19 nacionalidades diferentes y se respetan todas ellas, evidentemente se hacen las clases en catalán y se dan clases de refuerzo para aquellos que han llegado hace poco. Incluso a los padres se les invita a impartir clases para que puedan ayudar a sus hijos en sus estudios. Se hacen jornadas interculturales donde se exponen las difernetes culturas y la riqueza de todas y cada una de ellas.

No entiendo el acose y derribo por vuestra parte y vuestro programa que haceis del catalán, me parece vergonzoso que hableis en boca de otros o con historias de alguien que no esta alli para explicar realmente lo que se vive.

Aqui, yo que si que vivo en Catalunya, os puedo decir que no se persigue el castellano, al contrario, tenemos tendencia a dejar de hablar el catalán cuando alguien habla en castellano. Este hecho lo que provoca es que alguien que venga de fuera y quiera integrarse y conocer otra lengua no pueda hacerlo porque nadie le habla en catalan. Yo (como pirmera persona) me he encontrado mas de una vez a gente pidiendome que le hable en catalán, por esta tendencia de canviar el registro cuando oigo el idioma en el que se me dirigen. Y no creo que yo sea una excepción, sinó que creo que es algo bastante habitual por desgracia.

¿Que se enseñe el catalan en Catalunya realmente tan raro os parece?

Solo pido un poco de respeto y que hableis con conocimiento de causa, que dejeis que un idioma siga para adelante y no os empeñeis en eliminarlo, hay quien dijo una vez: el saber no ocupa lugar.


Así que como ya os he dicho tened respeto y quiza tambien os respeten a vosotros, no pidais que se os respecte cuando vosotros sois los primeros en inventar y falsear la realidad de una sociedad abierta.

dissabte, 27 de setembre del 2008

encara n'hi ha més...

Doncs si! encara NO tinc el portàtil...

Em va trucar el divendres següent de l'últim escrit d'aquest blog per la tarda, ja el tenia arreglat i el podia passar a buscar el dissabte, havia canviat la placa base (una?? no eren dues??) i la càmara era nova. "Funciona como un pepino!"em va dir.

Doncs res, cap allà dissabte. A casa i a jugar amb l'ordinador! peró uuuooooohhhh si no va la càmara!! uuffffff ommmmmmmmmmm

Dubtava si portar-lo o no un altre cop. Vam baixar els drivers, vam desinstal.lar la càmara, la vam tornar a instal.lar, ... tot el cap de setmana amb el Sant portàtil i res.

Aixi que dilluns trucadeta al meu amic i oohhh "com pot ser que no funcioni??? porta'l que et dic com va..."

Li porto i se'l queda, perque la seva demostració confirma que no funciona, mmmmm, aixó ja ho deia jo!

Aixi que res, que li deixi i el repara ell per la nit i que el dimarts el tinc.

Dimarts a les 19.10h anem a buscar-lo. En cinc minuts esta... a les 20.40h sortiem de la botiga. I sorpresa!!! peró, evidentment, tampoc funcionava la càmara!! ggrrrrrrrrr la meva emprenyamentea ja era moooolt considerable i la meva cara de cul impressionant.

Trucadeta dijous (perqué dimecres era festa) i ordinador cap a la botiga de nou! aquest cop sense fer cues ens l'agafen i per la tarda tornem per veure com esta el tema... que parlaran amb la fàbrica per canviar-me'l, que pot trigar uns dies o si vull una càmara i me'l enduc ja.

Ara estem esperant un ordinador nou... i de fet tremolo a veure quina joia em donen, perque (per sort) el meu esta descatalogat!

Dilluns a veure que diuen al respecte.

dimarts, 16 de setembre del 2008

més portàtil... ja veig el final!

Avui he tornat a trucar per veure si ja els havia arribat... la noia com sempre que no s'entera "el seu ordinador esta a la fàbrica" aiiixxxx santa paciéncia!!! explica-li la história... i em passa amb un técnic, el Rafa.
Aquest és el que em va recollir el meu ordinador i em diu que ell és el "jefe"! no comença massa bé la conversa ja que em diu que el meu ordinador esta a la fàbrica (anem mal...) i jo que li dic que no es cert... s'enfada i se'm posa "xulet" i quan em diu que ell és el que me'l va recollir... llavors li dic... siiiiii??????????? pos espera't que a TU et volia jo explicar la história!!
A mitja explicació el seu to de veu ja canvia, em fa esperar per comprobar el que ha passat.
Em té deu minuts en espera, es posa i acaba dient-me que em truca, que ho esta acabant de mirar. Li recordo el teléfon jejeje "para por si acaso".
I, si, em truca.
Resulta que ahir JUSTAMENT els hi va arribar de la fàbrica (oohhh ja se on és el meu portàtil!!)peró que com no té temps per a tot no ha pogut trucar-me.
Li acabo d'explicar la história i em diu que ells tenen prohibit tocar l'ordinador, o sigui ,que en teoria tota la tardança és culpa de la fàbrica... mmmm
I que si ells (els de la fàbrica)hem van dir que era un defecte, ells m'ho haurien d'haver acceptat i haver-me'l arreglat directament. mmmmmm em sona que es passen la pilota...
Es queda amb el meu ordinador (aiixx quina por) i que s'encarrega de tot i de parlar directament amb la fàbrica. Que no em preocupi ni de factures ni de res... a partir d'ara quan truqui que pregunti per ell.
Així que res, continuo sense ordinador...

dilluns, 15 de setembre del 2008

l'aventura d'un portàtil

Tot va començar un calorós dimarts 19 d’agost del 2008.
Va ser el dia que vaig decidir, després d’any i mig de baralles, dur el meu ordinador portàtil a reparar.
Aquest el vaig comprar un 3 d’abril del 2007, i ja des del primer dia va donar problemes. Problemes que atribuïa al fabulós sistema operatiu del Windows Vista... es reiniciava sol, no es tancava quan volies, anava molt lent, de tant en tant, es desconfigurava algun programa, la càmera web funcionava quan volia, etc.
Així vaig aguantar fins el famós dimarts 19. I, on dur a arreglar l’ordinador? Quin millor lloc que a la botiga on te’l vas comprar?
Doncs si, allà vaig anar, prefereixo estalviar-me el nom de la botiga en qüestió.
Només entregar-lo, sense ni haver explicat que li passava ja em va dir el noi que si l’ordinador tenia més d’un any ja em podia oblidar de la garantia, que en una o dues setmanes em trucarien per dir-me que li passava al ordinador i donar-me el pressupost de reparació.
Doncs va passar una setmana (27/8/2008) i sense noticies. Els truco i em diuen que l’han portat al fabricant, que ja em trucaran.
Passen dues setmanes (2/9/2008), els torno a trucar. Em comenten el mateix i quan els hi dic que em van dir una o dues setmanes pel pressupost i que no se res, em diuen que llavors deu estar al servei tècnic, i em passen amb un dels tècnics. Evidentment, el tenen allà i encara no sap que li passa, que l’estan mirant. La mateixa tarda em tornen a trucar per comentar-me que fallen unes quantes coses i que procediran a fer un formateig del disc dur que normalment es solucionen els problemes. Els dic que endavant. A l’estona em truquen que necessiten un codi per poder-lo formatejar, com jo no el se, em comenten que llavors l’hauran de forçar i que ja em diran alguna cosa.
Truco al dos dies (4/9/2008). La noia de la centraleta em diu el de sempre. Que està a la fàbrica... li explico la història i em passa amb els tècnics, que em comenten que el van dur, aquest cop si, a la fàbrica i que ja em trucaran per donar-me el pressupost.
Passa una altra setmana(9/9/2008), repetim la història a la noia de la centraleta, que es comunica amb els tècnics i aquests li diuen que reclamaran a la fàbrica la contestació del pressupost i que durant el dia em diran alguna cosa. Farta de la situació escric una queixa directament a la botiga per mail. A la tarda em truquen des de la fàbrica, i aquí vé el millor: dos mòduls de les plaques bases estan defectuosos de fàbrica, que es una cosa poc habitual però que a vegades passa (això em consola profundament, segurament si me’n comprés un altre això no li passaria!!) que com no esta en garantia (que es el que consta en el paper de la botiga i el que li corroboro jo) la reparació em costarà mínim 180€, més la ma d’obra més l’IVA. Res, uns 300€. Així que li dic que no el toqui, que no em gasto tants diners per una reparació i menys quan és un defecte de fàbrica. Em comenta que el porten a la botiga i que ja em trucaran des d’allà per dir-me que ja el tenen i el puc passar a recollir.
A l’endemà em truquen els de la botiga i em comenten el mateix que ja se.
D’això ja fa una setmana (15/9/2008) i sense noticies del meu ordinador...
Continuarà... (d’això no en tingueu cap dubte!!!)